Všichni jsme slyšeli o arašídovém másle, ale v současné době existují další plodiny ořechových másel, které se dají vyzkoušet. A jedním z nejchutnějších, nejkrémovějších a nejvýživnějších je mandlové máslo. Jak už název napovídá, mandlové máslo jsou čisté mandle, rozemleté na krémovou pastu. Ale pozor - ne všechny mandlové másla jsou vytvořena stejně. Pro maximální chuť a výživu zvolte mandlové máslo, které obsahuje mandle a nic jiného. Mandlové máslo by nemělo obsahovat cukr, sůl, konzervační látky ani palmový olej.
Mandlové máslo obsahuje vitamín E a hořčík, dále obsahuje zdravé mononenasycené mastné kyseliny mandlí, rostlinné fytosteroly a antioxidanty, které podporují zdraví srdce. Mandlové máslo má spoustu zdravé vlákniny (10 g na 100 g) a skvělý zdroj rostlinných bílkovin (25 g bílkovin na 100 g). Mandlové máslo lze snadno začlenit do každodenního zdravého stravovacího plánu - nebo dokonce použít při dietě.
Na 100 g mandlového másla je neuvěřitelných 25 g bílkovin. Mandlové máslo je skvělý zdroj přírodních rostlinných bílkovin, který podporuje svalovou hmotu. A je plná vlákniny, která pomáhá udržovat zdravé trávení a napomáhá vstřebávání dalších živin.
Mandle také obsahují nejvyšší množství vápníku ze všech ořechů a mají hodně hořčíku (důležitý minerál, který může být vyčerpán během velkého množství tréninku).
A jaká je chuť mandlového másla? Má hladkou, krémovou a bohatou strukturu. Mandlové máslo má ale jemnější chuť než arašídové máslo.