Máte dotaz? 730 157 795 (Po-Pá 9:00-16h)
2 min. čtení
13. 1. 2020

Syrovátkové koncentráty

Syrovátkový proteinový koncentrát (WPC – Whey Protein Concentrate) se získává odstraněním dostatečného množství neproteinových složek z pasterizované syrovátky. WPC se vyrábí technikami fyzikální separace, jako je srážení, filtrace nebo dialýza. Obsah sušiny a bílkovin závisí na kombinaci použitých metod, na míře oddělení solí a laktózy a na způsobu koncentrace. Rozlišuje se tak WPC s obsahem 35 – 80 % bílkovin v sušině. Produkt může být dále sušen (zhruba na 96 % sušiny) nebo z něho mohou být separovány jednotlivé výživově významné bílkovinné složky. Využívá se jako přídavek do mléka obohaceného vápníkem, do jogurtů, měkkých sýrů, sýrů tvrdých nebo polotvrdých, mléčných dezertů a dalších potravin.

Hlavním rozdílem mezi syrovátkovým izolátem a koncentrátem je to, že syrovátkový izolát podléhá většímu zpracování, což má za následek vyšší obsah bílkovin s méně sacharidy, laktózou a tukem. Syrovátkový izolát je také obvykle dražší než syrovátkový koncentrát.

Následující tabulka ukazuje klíčové rozdíly mezi standardním syrovátkovým izolátem a koncentrátem na 100 kalorií:

 

Syrovátkový Izolát

Syrovátkový koncentrát

Doba zpracování

Delší

Kratší

Protein

23 g

18 g

Sacharidy

1 g

3.5 g

Tuk

0 g

1.5 g

Laktóza

Do 1 g

Do 3,5 g

Cena

Vyšší

Nižší

 

Výhody WPC:

  • Rychle stravitelný
  • Nízký obsah laktózy
  • Bohatý na BCAA a aminokyseliny

Vhodný pro:

  • Budování čisté svalové hmoty
  • Zlepšení regenerace svalů
  • Doplnění potřebných bílkovin
Přímý zdroj

Jsme velkoobchod a máme 55 tisíc produktů skladem.

Poradíme

Fitness je náš svět a víme o něm vše.

Péče

Jsme rodinná firma a tak se o vás i postaráme.

Kvalita

Od roku 1997 pro vás vybíráme to nejlepší na trhu.